Werkwijze

Partners die willen scheiden, biedt ik eerst een vrijblijvend en kosteloos gesprek van een half uur aan. In dit gesprek leg ik uit wat er zoal geregeld dient te worden bij een scheiding en wat ik hierin kan betekenen. De bedoeling van dit gesprek is oriëntatie, ik ga nog niet inhoudelijk met de echtscheiding aan de slag.

Bespreking

Als partners besluiten mij de opdracht voor de scheiding te geven, plan ik een bespreking met hen in. Ik stuur partijen een week voor de geplande afspraak een brief met onder andere een opsomming van de informatie die ik nodig heb voor de scheidingsbemiddeling en de mediationovereenkomst. Deze overeenkomst bevat de spelregels van de mediation inclusief de kostenstructuur.

Eerste bijeenkomst

Bij de eerste bijeenkomst wordt de overeenkomst met de partners doorgenomen en ondertekend.
Vervolgens start de scheidingsbemiddeling met een oriënterend gesprek waarin ik inventariseer wat ik voor deze partners kan doen. Hierbij komt onder andere aan de orde of er eerst een mediationtraject nodig is voordat we met het zakelijke deel van de scheiding beginnen.

Plan van aanpak

Na het inventariserende gesprek geef ik de partners een advies/plan van aanpak voor het verdere traject van de scheiding. Naar aanleiding hiervan maak ik nadere afspraken
De mediation en scheidingsbemiddeling wordt op uurbasis berekend.

Wilt u een vrijblijvend gesprek aanvragen? Neem dan contact met ons op met Jacobine Haksteen via info@notariselburg.nl of (0525) 68 12 58