Waarom scheiden bij de notaris

Als partners, al dan niet na een verzoeningspoging, besluiten definitief uit elkaar te gaan volgt het moeilijke traject van de scheiding. Partners worden dan geconfronteerd met allerlei praktische vragen die geregeld moeten worden. Omdat de relatiebreuk meestal een behoorlijke impact heeft op partners, is het belangrijk dat zij in het traject van de scheiding deskundig begeleid worden.

 

Waarom scheiden bij de notaris?

Een scheiding brengt veel vragen van juridische en financiële aard met zich mee. Partners moeten allerlei zaken regelen. Denk bijvoorbeeld aan uw huis, hypotheek, de verdeling van de inboedel, nieuwe huisvesting en alimentatie (partner en kinderalimentatie). Maar denk ook aan zaken rondom uw kinderen, zoals gezag, het verblijf van de kinderen, omgangsregelingen en ouderschapsplan. En, wat als een van u een bedrijf heeft? Wat zijn dan de gevolgen?
De echtscheidingsnotaris heeft deskundigheid over al deze zaken. Daarnaast is de echtscheidingsnotaris mediator.

Het voordeel van scheiden bij de notaris is dat het gehele scheidingstraject (inclusief ouderschapsplan en alimentatieberekening) bij één persoon geregeld kan worden. U heeft dus één adres en één aanspreekpunt. Partners hoeven niet meer naar een advocaat of andere adviseurs. Verder adviseert de notaris/scheidingbemiddelaar over de fiscale gevolgen van een scheiding en wijzigingen in testamenten van partners.

Heeft u vragen over scheiden bij de notaris? Neem dan contact met ons op via info@notariselburg.nl of (0525) 68 12 58